Contactati-ne

022 24-03-73

Adresa: Chișinău,
str. Mitropolitul Dosoftei, 115
Telefon: 022 24-03-73
Noi in Facebook, Instagram :

Laminarea produselor poligrafice

Tipografia propune laminarea transparenta sau lucioasa la pretul lacuirii UV!!!

  In acest caz vom obtine beneficii semnificative – laminarea pe o parte nu arcuieste, la indoierea pe margini hirtia nu crapa! De asemenea si noutatea pe piata – laminarea cu folie color metalizata, atit de o parte cit si pe ambele!

Mai mult, ficare parte a foii poate fi acoperita cu folii diferite (de exemplu fata – negru si verso – auriu sau argintiu). La discretia d-stra putem schimba si directia stilistica a design-erilor. Spre atentia producatorilor de ambalaje – noi putem lamina, lasind un “gemulet” transparent.

Laminarea cu folie – proces de rafinare a produselor de foi tiparite (hirtie, carton) prin laminarea cu folie.

Laminarea permite de a conserva aspectul atractiv al produselor poligrafice si o protejeaza de murdarire si leziuni mecanice.

  Utilizind folii, acestea confera o adincime si o catifelare imaginii, care este practic de neatins in conditiile unei altfel de laminari, asa ca lacuirea.

Folio pentru laminare este necesara pentru eliminarea zonelor cu efect de orbire.

Pe produsul laminat se poate aplica selectiv lacul lucios UV.

  Utilizind folii lucioase este foarte dificil de deosebit de lacul lucios UV dupa aspect. Insa, spre deosebire de acesta, laminarea este cu mult mai rezistenta la impacturile mecanice, mai ales la taiere si biguire.

  O alta caracteristica valoroasa a laminarii: ea poate imbunatati semnificativ calitatea imaginii. Utilizind foliile lucioase imaginea se developeaza, culorile devin mai contrastante si savuroase.

Tipografia din Chisinau A3+ foloseste laminatoare care functioneaza dupa principiul laminare rece si fierbinte prin presare.

  In procesul unei astfel de presari, laminatul se mentine pe hirtie mai strins, iar hirtia nu se deformeaza, ca in procesul de laminare fierbinte. O rezistenta mai mare o are folia de pe stanta mai intunecata.

Domeniile de aplicare a laminarii: 

- confectionarea calendarelor de buzunar;

- confectionarea pungilor de hirtie;

- confectionarea copertei pentru brosuri, reviste si cataloage;

- confectionarea POS materialelor;

- confectionarea ambalajului pentru cadouri si alte tipuri de produse poligrafice.


Cerintele tehnice pentru laminare:

  • Latimea maxima a foii pentru laminare – 700 mm;
  • Lungimea minima a foii de laminat – 300 mm;
  • Latimea maxima a foliei – 69 cm;
  • In absenta unor forme de decupat, la tiraj trebuie de adaugat un fisier pentru vizualizare sau imprimarea cu dimensiunile de baza indicate;
  • Distanta minima de la fomele decupabile pina la marginea foii – 15-20 mm;
  • Spray-ul offset este intotdeauna vizibil sub folie. Deaceea, cea mai buna solutie este de a-l curata inainte de laminare;
  • La laminarea pe format mare este indispensabila aclimatizarea hirtiei pentru a evita deformarea.

Beneficiati de serviciile oferite de tipografia A3plus si nu veti regreta. Doar tipografia noastra detine cele mai noi tehnologii poligrafice!